Historien om Karamelleriet
En mere end 10 år fælles drøm blev til virkelighed, da vi i maj 2006 endelig kunne slå dørene op til vores egen lille håndlavede produktion. En drøm der blev født, allerede i de tidlige gymnasieår på Bornholm.
I en nedlagt cykelkælder i Jægersborggade på Nørrebro, skulle København nu have sit første håndlavede karamel kogeri.
Med småbørn på armen og passion for et gammelt håndværk, havde vi forud for åbningen brugt 1½ år hjemme i køkkenet. Vi jagtede den perfekte konsistens og den intense smagsoplevelse.
Maskiner skulle findes, købes og hentes hjem fra utallige steder i verden. Kobbergryden blev fundet i USA, pakkemaskinen blev special fremstillet i Indien, og den 100 år gamle Batchroller, blev købt af en pensioneret drops koger i Tyskland, der nødigt ville se den ende sine dage som skrot.
6. maj 2006 var Karamelleriet en realitet. En kombination af nostalgi, nutidig – og også nytænkende karamel oplevelse. Vores eventyr var begyndt.
Bare to år senere, i foråret 2008, fulgte endnu en lille håndlavet produktion og butik, smukt placeret på havnen i fødebyen Svaneke.
Kig ind i vores stemningsfyldte karamel kogerier, og oplev et gammelt håndværk på tætteste hold. Lad dig forføre af duften, og følg karamellernes vej gennem hele processen, fra første ingrediens, til den nænsomt og smukt cellofan indpakkede karamel. Vores åbne kobbergryde tillader ved langtidskogning over åben ild, den dybe intense smag som kendetegner alle Karamelleriets produkter.
Tag på opdagelse i Karamelleriets verden, lad dig inspirere, friste og forkæle i en verden af konsistenser og smagsnuancer – og find din egen favorit blandt klassiske flødekarameller, syrlige frugtkarameller, hårde klippestykker, bløde drageringer og klassiske karameller overtrukket med chokolade.
Vi glæder os til at se dig.
Tine & Charlotte