O P S K R I F T E R
Opskrift på den smukkeste karameldessert
Smuk påske dessert med karamelchokolade mousse, flydende karamel, italiensk marengs og passionsfrugt puré.
Vandbakkelse:
- 2,5 dl vand
- 125g smør
- 125g hvedemel
- 3 store æg
Vand og smør koges. Melet tilsættes og der røres godt. Skru ned på middel varme og rør stadig. ”Melbollen” skal ristes i gryden – så fortsæt med at røre i ca. 5 minutter. Melbollen kommes i skål hvor der tilsættes et æg af gangen. Brug gerne elpisker til dette. Efter sidste æg er kommet i, burde dejen være fin og glat.
Sprøjtes i ens størrelser på en bageplade med papir på. Man kan bruge stjernetyl for at få den pænere. Når mørdejen er lavet, lægges udstikningerne ovenpå, inden kagerne bages sammen. Se billede.
Mørdej:
- 75 g. sukker
- 75 g. hvedemel
- 60 g. smør
Disse ingredienser blandes og rulles ud med en kagerulle, stikkes ud så det passer ca. i størrelsen med vandbakkelsen. Lægges ovenpå vandbakkelsen og kagerne bages ved 200 grader i ca. 30 minutter.
Karamelchokolademousse:
- 0,5 liter fløde
- 150 g. karamelchokolade (Callebaut)
- 2 blade husblas
Husblas sættes i blød i koldt vand i ca 10 min, imens fløden varmes op til kogepunktet. Når fløden koger, hældes denne over karamelchokoladen og den udblødte husblas tilsættes, røres sammen og sættes på køl til dagen efter.
Flydende karamel: (den nemme)
- 1 dåse kondenseret mælk
Sæt dåsen i en gryde og dæk med vand. Skru op for varmen og lade det koge op. Når det koger, skrues der ned og lægges låg på. Sådan skal det stå i ca. 3 timer. Husk og sørg for der er vand over dåsen hele tiden.
Italiensk marengs:
- 2 æggehvider
- 2,5 dl. Sukker
- 1 dl. Vand
Vand og sukker koges til 118 grader. Æggehviderne piskes (til de stivner?) og når sukkerlagen er kogt, hældes lagen forsigtigt i en tynd stråle i æggehviderne samtidig med der piskes. Der skal piskes indtil massen er kold.
Passion gelé
- 160 g. passionsfrugt puré (købes færdiglavet)
- 40 g. sukker
- 2 blade husblas
Husblas lægges i blød i koldt vand i ca 10 min. Sukker og passionfrugt puré koges op. Når massen når kogepunktet tilsættes husblas, og der røres til husblas´en er opløst. Sættes på køl til dagen efter. Inden brug kan man med fordel stavblende det, for at den bliver glat.
Samling af kagen:
- Vandbakkelser med mørdej på tooppen er bagt og kølet af.
- Karamelmoussen er kogt dagen før og er kold. Piskes til en let skum med elpisker, fyldes i en pose/sprøjtepose. Tag en lille ske, og lav et lille hul i bunden af vandbakkelsen. Fyld karamel mousse i bunden af vandbakkelsen. Vandbakkelsen skal være godt fyldt med karamel mousse.
- Tag en lille ske og lav et lille hul i toppen af vandbakkelsen. Kom hvad der svarer til ca 1,5 teskefuld flydende karamel i fra toppen.
- Det italienske marengs kommes i en sprøjtepose med tyl og sprøjtes ovenpå vandbakkelsen – hvor du lavede hul til karamel fyld.
- Lav en lille fordybning i midten af marengsen med en ske.
- Passionsgelen kommes i en pose/sprøjtepose og her i midten af marengsen.
- Pynt evt med guldkugler fra Karamelleriet
God fornøjelse 🐣